Rattan Møbler VS Wicker Møbler

Miljøvenlige møbler

Mange mennesker tager fejl rattan møbler samt kurvemøbler er det samme. I det hele taget er det heller ikke helt forkert. Wicker er en vævningsstil, mens rattan er et produkt. Mens fletgenstande kan være lavet af rattan, kan de også væves af en række andre naturlige og syntetiske materialer, herunder bambus, rør samt kunstharpiks. Efterhånden har udtrykket "flet" faktisk berørt inkorporere adskillige slags vævede møbler.

Hvad er forskellen mellem kurvemøbler og rattanmøbler?

Naturlig Rattan
Naturligt rattan materiale 

Ofte bliver kunderne forvirrede over forskellen mellem udvendige møbler i kurveflet og rattan. I brede vendinger forklarer de lignende ting. Mere specifikt refererer flet til den vævede konstruktionsteknik, hvormed disse genstande er fremstillet, mens rattan refererer til det materiale, der bruges til vævning.

Hvad er bedre rattan eller flet?

Rotting flet
Rotting flet

Med hensyn til alsidighed såvel som holdbarhed rattan møbler vurderinger langt mere end kurvemøbler. Rattan indeholder en stærk kerne samt fås i et udvalg af naturlige farver. Kurvemøbler på den anden side kan eller kan ikke være solide. Det adskiller sig væsentligt fra det produkt, der bruges til fremstilling af kurvemøbler.

Er rattan meget dyrere end flet?

Møbler i rattan er normalt ekstra dyre end kurvemøbler på grund af, at det er et sværere materiale at have med at gøre. Derudover er rattan heller ikke så robust som nogle af de forskellige andre materialer, der bruges i kurvemøbler, så det holder måske ikke så længe.

Er rattan flet godt til udvendigt?

Alle-naturlige rottingmøbler skal ikke bruges udendørs, vil dette produkt, når det er køligt og vådt, helt sikkert blive skrøbeligt og gå i stykker. Sollyset kan ligeledes beskadige disse helt naturlige fletsæt, så de må kun bruges indendørs. Rattan er skabt af tropiske palmer beliggende i Sydøstasien.

Hvad er bedre til udvendige møbler, flet eller rattan?

Mona terrassesæt
Mona terrassesæt

Kurvemøbler foretrækkes til udendørs brug, fordi de er lette og meget nemme at gå rundt. Mens rattan er holdbart såvel som det faktisk traditionelt er blevet brugt til havemøbler, det er faktisk ikke det mest effektive valg til udendørs brug på grund af det faktum, at det ikke er vandtæt.

Er rattan vandtæt?

Kort sagt nej. Rattan møbler er ikke vandtætte, det er et syntetisk produkt, der kan komme til skade, når det er vådt, så du bliver helt sikkert nødt til at sikre det etablerede med et overtræk, når det forbliver i din have.

Holder rattanmøbler?

PU-rattanmøbler kan sagtens holde i mere end 5 år. Hvis du passer ordentligt på, kan det også holde længere. I sidste ende vil alle rattanmøbler begynde at falme på grund af direkte eksponering for UV-stråler. Ikke desto mindre afhænger hvor hurtigt møblerne vil begynde at falme af produktet.

Hvordan sikrer jeg, at min rattan ikke tørrer ud?

For at forhindre kurvet i at tørre, skal det sløres hver tredje uge. Det betyder ikke, at det er mættet. Mål en spraybeholder på emnet fra omkring 3 fod væk, spray samt lad tågen klare op. Snavs og vakuum flet med jævne mellemrum for at forhindre, at støv samler sig i hullerne.

Læs : Lær forskellige søgræsmøbler at kende

Hvorfor er rattan så populær?

Klopa Rattan Arm Chair
Klopa Rattan Arm Chair

Den vævede struktur er elegant og holdbar, perfekt til et strejf af stil i soveværelset, stuen eller haven. Generelt har rattan faktisk været et sædvanligt valg til baggårdsmøbler, da det normalt er vandafvisende og også modstandsdygtigt over for falmning. Det er ligeledes let, hvilket gør det nemt at blande rundt.

Falder flet i sollys?

Spisesæt i flet til udendørs
Spisesæt i flet til udendørs

De fleste produkter vil gradvist blege i sollys, ligesom vores hud. Imidlertid gør harpiksfinishen på al-vejr flet det ufølsomme for de skadelige stråler. Selv efter langvarig soleksponering bevarer flet i al slags vejr sin oprindelige form og farve.

Hvad er de forskellige typer flet?

Vandhyacint vævet
Vandhyacint vævet

Wicker er generelt konstrueret af materiale af vegetabilsk oprindelse, såsom pil, rattan, søgræs, vandhyacint, abaca, siv samt bambus, men syntetiske fibre bliver nu også brugt. Wicker er let, men alligevel stærk, hvilket gør den velegnet til ting, der helt sikkert vil blive flyttet ofte som veranda og også udendørs havemøbler.

Læs : Havgræsmøbler til indendørs og udendørs

Er rattan eller flet meget mere robust?

Rattan er et krybende planteprodukt, mens flet er en gammel væveteknik, der integrerer forskellige typer naturprodukter. I en grundlæggende forstand er rattan ekstra robust, fordi den har en solid kerne, der tilføjer sikkerhed til det færdige produkt. Wicker er bedre til udendørs møbler som følge af forbedringer i all-weather materiale.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *